/ ThinkStock/Getty Images
Телефонни измамници не успяха да приберат 1200 лв. и 300 евро след успешна акция на криминалисти от полицията в Кърджали. 59-годишен кърджалиец бил заблуден по телефона, че съпругата му се нуждае от спешна операция и той трябва да плати определена сума пари.

Посредник предотврати телефонна измама за близо 8000 лева

Около 13,30 часа мъжът предал левовете и валутата на непознат в областния град. След подадения сигнал за измамата били организирани издирвателни действия и в хода им установен 36-годишен, който предал сумата в полицията.

Телефонна измама приключи неуспешно: 28-годишен кърджалиец предаде 3200 лв. в полицията

По първоначални данни, посредникът също бил заблуден от измамниците, че трябва да прибере обикновена пратка. Още 6 опита за телефонни измами са били направени в Кърджали през тази седмица.

Задържаха двама посредници в телефонни измами

Във всички случаи парите били искани по сценария „помощ на полицията за залавяне на телефонни измамници“. Нито един от жителите на областния град не е предал пари.

Криминалистите за пореден път напомнят на всички граждани да не се доверяват на непознати, които им искат пари под какъвто и да е предлог, защото така действат измамниците.