/ netinfo
С проекта „Перперикон – минало за бъдеще” за извършване на консервационно-реставрационни работи и експониране на античен и средновековен град Перперикон община Кърджали спечели наградата в категория „Паметници на културата“ в националния конкурс „Сграда на годината 2017“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.  

Над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна участват в тазгодишното издание на конкурса като сградите бяха разделени в 13 категории, сред които и „Паметници на културата“.

Най-добрите сгради в България бяха оценени от авторитетно жури  с председател  Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Сграда на годината" се организира от "ГРАДЪТ Медиа Груп" под патронажа на МРРБ с подкрепата на браншовите организации в проектирането и строителството.

Наградите бяха връчени на специална церемония в София на 14 декември. Приза на община Кърджали получиха заместник кметът Веселина Тихомирова, ръководителят на разкопките на Перперикон проф. Николай Овчаров и екипът проектирал и извършил  консервационно-реставрационни работи.