/ Павел Тенчев
Нов параклис с името „Всех светих” бе транспортиран днес до зоната за отдих в кърджалийското село Главатарци на брега на яз. „Кърджали”. Там  той бе поставен в района на 10-метровия метален кръст, който жителите на селото, водени от инициативен комитет, поставиха пред малко повече от две години, на 12 януари 2016 година.

Желязобетонният параклис, който е пропътувал стотици километри, за да стигне до Кърджали от Бургас, тежи 16 тона и е изготвен от оторизирана от Светия Синод фирма в черноморския град.

Преди да бъде транспортиран той е застрахован срещу инциденти, обясни пред журналисти председателят на Инициативния комитет Георги Башков. По думите му, 16 хиляди лева е инвестицията в  това християнолюбиво дело, а всички пари са събрани от членовете на Инициативния комитет и хотелиери в курортното селище.  

Параклисът ще бъде осветен и официално открит на 3 юни ,когато се чества християнския празник Всех светих, каза още Георги Башков. По думите му очаква се за събитието в Главатарци да пристигне и пловдивския митрополит Николай, а покани ще бъдат отправени и към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, и министъра на туризма Николина Ангелкова – и двете родом от Кърджали.