над 300 са участниците в ученическия поход, посветен на 105 години от освобождението на Кърджали.
над 300 са участниците в ученическия поход, посветен на 105 години от освобождението на Кърджали. / Павел Тенчев
Над 300 ученици от област Кърджали поеха на двудневен поход по стъпките на Българската армия в Източните Родопи. Той се провежда за пета година в навечерието на деня на Кърджали – 21 октомври, а негови организатори са областната администрация със съдействието на Министерството на отбраната. През тази година походът е посветен на 105 години от освобождението на Кърджали.

За да изпратят участниците в похода и им пожелаят „На добър час!” пред Дома на културата в Кърджали бяха дошли областният управител Никола Чанев, директорът на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната Иво Антонов, комендантът на похода подп. Евгени Енчев - началник на  Военното окръжие в Кърджали, началникът на РУО Гроздан Колев.    

Кърджалийският музей представя бронзови статуетки на тракийски и гръцки богове

10 ученически отряда от Кърджали, Черноочене, Ардино, Кирково и Крумовград, Гвардейците на Езиковата гимназия и Военно-патриотичните съюзи участват в събитието. Походът тръгна от площада на Дома на културата, а първата стъпка, която направиха участниците в него бе пред паметника на освободителя на Кърджали Генерал Васил Делов, където с венци и цветя беше почетен подвига на героите освободители на Източните Родопи.