/ Дарик Добрич
ДПС спечели частичните избори за кмет на кърджалийското село Мост. Кандидатът на Движението Лятиф Расим (старият кмет) надделя на опонента си от ПП ГЕРБ Емин Исмаил с 310 на 55 гласа.

Според председателя на ОИК Антоанета Юрукова, изборният ден е протекъл спокойно, без инциденти и без подадени жалби и сигнали.

ДПС и ГЕРБ ще се борят за кметското място в кърджалийското село Мост

„Получихме 80 процента за ДПС и за Лятиф Расим, което означава ясна и категорична подкрепа за ДПС от една страна. От друга частичния избор в село Мост показал родовата подкрепа за кандидата на ГЕРБ и очерталата се безпринципна коалиция между ГЕРБ и ДОСТ”, коментира заместник-председателят на ДПС избора в село Мост Хасан Азис.  

За областния координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева частичният избор в село Мост е успех за ГЕРБ, тъй като подкрепата за техния кандидат се е увеличила от 12 гласа на предишните избори на 55 при сегашните. „ДПС губи 100 гласа от предишните избори и се опитва да скрие тази загуба. Колкото и да се опитват да ни пришият към ДОСТ няма как да им се получи. На предишните избори ДОСТ имат 94 гласа, ние сега имаме 55, само наши, на ГЕРБ”, коментира Цвета Караянчева.