/ Дарик Добрич
За 20 май с указ на президента са насрочени частични избори за кмет на кърджалийското село Мост. В ОИК Кърджали са регистрирани 2 кандидатури – на ДПС и на ГЕРБ. Това са съответно Лятиф Расим и Емин Исмаил.

До частичния избор се стигна след като правомощията на кмета на село Мост Лятиф Расим бяха прекратени след сигнал на общински съветник, че е участвал в управлението на търговско дружество с пълномощно от негов баща.

Изборите ще се проведат в две секции, разположени на територията на село Мост.  

От пресцентъра на полицията съобщиха, че оперативен щаб в ОД на МВР-Кърджали ще ръководи работата на полицейските сили във връзка с частичните избори за кмет на село Мост.

С полицейска охрана се извършва транспортирането на изборните книжа от ЦИК в София до Кърджали. Униформени служители от РУ-Кърджали ще се грижат за обществения ред в населеното място и охраната на секциите в изборния ден.

Полицаите поемат секциите от 15:00 часа в събота до приключване на гласуването в неделя и предаването на материалите в ОИК. Транспортирането на протоколите до ЦИК също ще бъде с полицейска охрана.