Хиляди препълниха джамията в Кърджали за Рамазана
Хиляди препълниха джамията в Кърджали за Рамазана / netinfo

Хиляди мюсюлмани изпълниха кърджалийската джамия и двора й за днешната празнична служба, посветена на Рамазан Байрама. Точно в 7.30 часа започна тя, водена от районния мюфтия Бейхан Мехмед. Освен в джамията намаза /молитвата/ вървеше и в двора на храма. В службата участваше  ръководството на община Кърджали в лицето на кмета Хасан Азис, заместника му Нурджан Юсеин и секретаря Сезгин Бекир.
За да поздравят мюсюлманите за празника им в двора на джамията бяха дошли активисти на местната структура на БСП, за които днешния ден е двоен празник - освен Байрама, те честват и събитията от 9-ти септември 1944 година. След намаза заместник председателя на партията и член на пленума на организацията Назми Мюмюн дари на кмета стъклопластика, а на районния мюфтия - картина с фотокопие на оригинален тест от Корана.
"Днешният празник ни дава повод още един път да покажем, че Кърджали е част от България, да покажем нашето единство, независимо от религиозна принадлежност и вяра, нашата отговорност към род и родина", каза кметът на Кърджали Хасан Азис.
На днешният мюсюлмански празник по-младите искаха прошка от по-старите, целуваха им ръце, раздаваха се бонбони.