/ iStock/Getty Images
Музей на тютюна, който засега ще бъде единственият в България, ще бъде открит в Ардино. Официалното му отваряне ще бъде на 11 август в рамките на третото издание на "Дни на Ардино", съобщиха от Общината.

Кметът на общината инж. Изет Шабан е направил оглед на три обекта, които ще бъдат открити официално в рамките на празниците. Освен музея на тютюна той е инспектирал ремонтните дейности за цялостна реконструкция на общинския пазар в Ардино и новата експозиция в Старата барутчийница, която ще бъде открита на 12 август.

За първи път в България: Музей на бирата с уникални експонати отваря врати в Стара Загора

Програмата на дните от седми до 13 август е наситена с разнообразни културни, образователни, спортни и кулинарни събития. За поредна година ще се състои Фестивалът на чистите храни от Родопите. Концерти ще изнесат популярните поп-фолк изпълнителки Глория и Десислава.

Миналата година на Дните на Ардино пяха Дичо и Теди Кацарова. Изложби показаха живописни творби на Ангел Банков, Йозлем Исмаилова и турската майсторка на четката Семра Ак. Състояха се Международен литературен форум "Братство", прожекции на филми, други концерти, театрален спектакъл и презентации на научни изследвания.  
Николай Грудев, БТА