Доброволците от БЧК Кърджали в действие в арт-работилницата на организацията.
Доброволците от БЧК Кърджали в действие в арт-работилницата на организацията. / netinfo
409-те доброволците към БЧК-Кърджали са дарили близо 5 000 работни часове на хора в нужда през 2017 година, съобщи на пресконференция директорът на Секретариата на Областния съвет на хуманитарната организация Жана Чакърова по повод 5 декември – Световния ден на доброволеца. По думите й, дарените часове се равняват на 600 работни дни и  представляват над 2-годишен трудов стаж на отделния човек.

Сред дейностите на доброволците през 2017 година са арт-ателиетата, където се изработват произведения на изкуството за благотворителни изложби, театрални постановки с благотворителна цел на Клуб „Да имаш добро сърце не тежи” в Джебел, участието в кампании по раздаване на хранителни продукти от Европейския съюз, обучения и развиване на уменията за справяне при кризисни ситуации и други.   

Емблематични за системата на БЧК в цялата страна са доброволците от Екип 254, съставен от възрастни хора, и младите доброволци на БМЧК в област Кърджали, които на практика „доказват, че доброволчеството е кауза, за която е необходимо да притежаваш чисто сърце, състрадание и с много любов да изпълняваш мисията на която си се посветил”, каза Чакърова.