Директорът на В и К Кърджали инж. Славчо Славков
Директорът на В и К Кърджали инж. Славчо Славков / netinfo
Несъбраните задължения от страна на потребители към ВиК-Кърджали са в размер на близо 1 милион лева. От тях 650 000 лева са на физически лица и около 300 000 – на фирми, съобщи  директорът на дружеството инж. Славчо Славков.

Той обяви намерението си до края на годината да бъде организирана кампания за събиране на дълговете на нередовните платци, по време на която ще бъдат предприети всички мерки предвидени в нормативните документи, в това число и принудително спиране на водата там, където това е възможно.

Инж. Славков не изключи вероятността в рамките на следващите 5 години цената на водата да се повиши  до 3,50 лева на кубически метър, колкото е прагът на социална поносимост за Кърджалийска област. Той подчерта, че в момента цената на водата в Кърджалийско е една от най-евтините в страната като за кубик кърджалийци плащат 1, 97 лева за кубик без ДДС.

Според инж. Славков, ако има повишаване на цената на водата, то ще бъде съобразено с одобрения от КЕВР през това лято 5-годишен бизнес-план, който предвижда реализиране на ремонтна и инвестиционна програми на стойност от близо 40 милиона лева. Директорът на ВиК-Кърджали не изключва вероятността да бъде изтеглен и заем, чието обслужване предполага повишаване на цената на водата.