6000 лева за Мирела и Миглена
6000 лева за Мирела и Миглена / netinfo

6000 лева бяха събрани в благотворителната кампания “Да направим чудо с коледна картичка”. Инициативата бе на областния управител инж. Ангел Коджаманов с партньори движение “Ръка за помощ”; Сдружение “Инициатива за развитие – Кърджали решава”; “Дарик”  радио – Кърджали; Общинско радио “Кърджали”; телевизия “Кейбъл Тел”; телевизия “Родопи” и Народно читалище “Обединение” – Кърджали. Средствата бяха дарени за животоспасяващи операции на 8-годишната Мирела Борисова и Миглена Милчева, на 23 г. от Кърджали.

Над 2500 картички изработиха деца от 91 детски градини, училищата, школи по изкуства в ОДК-тата от цялата област. Някои от картичките пристигнаха и с лични послания към двете момичета.

Децата от “Ръка за помощ” разпределиха картичките в пликове и ги занесоха до купувачите. 34 фирми и организации се включиха в благотворителната кампания и пожелаха светли празници на своите партньори и близки с изработени от учениците картички.  Възпитаниците на Професионална гимназия по строителство в Кърджали, на Професионална гимназия по туризъм – Кърджали, на СОУ “П. Р. Славейков” – Кърджали, на ОУ “П. К. Яворов”, Кърджали и на ОУ “Хр. Смирненски” в с. Мост пък се включиха в кампанията с лично финансово дарение. Със средства участваха в кампанията и семейство Недялка и Георги Хаджиеви от Кърджали, които отделиха от пенсиите си за двете момичета. Лични дарения направиха също Шефика Хабил Руфат и Делчо Ванчев Точев, както и служители от областна дирекция “Полиция”, от дирекция “Гражданска защита”-Кърджали, от Районна и Окръжна прокуратури - Кърджали, от дирекция “Социално подпомагане”, от областна администрация, членове на сдружение “Инициатива за развитие – “Кърджали решава”.

Областният управител инж. Ангел Коджаманов връчи днес документите за преводите по сметките на двете момичета и им пожела мечтите им да се сбъдват. Той благодари и на всички малчугани и ученици, които рисуваха и изпратиха картички за инициативата, както на фирмите, организациите и гражданите, които се включиха с дарения. Инж. Коджаманов поднесе благодарностите си и на партньорите, които подкрепиха инициативата с пожелание доброто сътрудничество да продължи и в бъдеще.