Жертви на пътя- 6, ранени- 96, при 72 тежки ПТП в областта
Жертви на пътя- 6, ранени- 96, при 72 тежки ПТП в областта / Дарик- Кюстендил, архив

72  тежки ПТП са възникнали от началото на годината в Кюстендилска област. При тях са загинали 6-ма и са ранени 96 души . В сравнение със същия период на миналата година, тежките пътнотранспортни инциденти са намалели с 3, с 5 повече  са ранените, с 3 по-малко са  жертвите.

Въпреки благоприятната статистика за областта,  сектор „Пътна полиция" не престава да полага усилия за намаляване на предпоставките за пътни инциденти. Засилен е контролът в участъците с концентрация на ПТП, извършват се проверки с партньорски институции и превантивни полицейски операции, информират от ОД МВР- Кюстендил.

По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП, директорът на полицията в Кюстендил, комисар Георги Джоглев коментира:

 "За да бъде сведена до минимум черната статистика е нужна личната ангажираност на всеки отделен гражданин, като участник в движението.

Обръщам се към всички участници в движението в Кюстендилска област, на този ден да почетем паметта на жертвите, да бъдем съпричастни към страданията на техните семейства. Вярвам, че в този ден  ще се вгледаме в поведението си на пешеходци, водачи, пътници - безопасността на движението е споделена отговорност, голяма част от пътните инциденти са предвидими и могат да бъдат предотвратени. 

Уважаеми съграждани от Кюстендилска област, уважаеми гости, нека се обединим всички за повече толерантност на пътя,  за да намалим нещастията по пътищата. 
В деня на почит, нека бъдем съпричастни и към хората, които оказват помощ при пътни инциденти - полицаи, спасители, пожарникари,  лекари, медицински сестри.
Нека заедно допринесем  нашите пътища да бъдат  по-безопасни за всички".