Започва третото издание на турнира по футбол за деца „Синя Академия
Започва третото издание на турнира по футбол за деца „Синя Академия / Дима Кирилова,Дарик радио

Третото издание на турнира по футбол за деца „Синя Академия" ще се проведе на 15- ти май, на стадион "Осогово" в Кюстендил. В него ще участват по 10 деца от 8 кюстендилски училища, които са 5-8 клас. Турнирът се организира от фен клуб „Торсида Кюстендил", Националния клуб на привържениците на „Левски" и тръст „Синя България". Той е посветен на 100- годишнината от рождението на кап. Димитър Списаревски- български летец- герой и футболист на "Левски". Поканите и обявите за турнира са с лика на кап. Списаревски.

Започва третото издание на турнира по футбол за деца Синя Академия
netinfo

 


Началото е в 9 часа, когато ще започне раздаването на екипите, ще бъдат оповестени правилата и ще се тегли жребий, а турнирът ще започне в 10 часа.
"Ние от "Торсида- Кюстендил" се впечатлихме от страхотното шоу, което стана миналата година. Дадохме си дума да го организираме всяка година и да го превърнем в традиция. Апелът ми е на турнира да дойдат като публика повече родители, тъй като на децата им е приятно да ги наблюдават повече хора, емоцията е по- значима. Едно дете е по- надъхано, като знае, че родител, брат или приятел го гледа от трибуната. Миналата година бяха 80 деца, а на трибуните имаше не повече от 20 родители", заяви Слави Велинов- председател на фен клуб "Торсида- Кюстендил".
По традиция на турнира ще има гости от школата на Левски и ако едно дете покаже качества, не е изключено да влезе в детско- юношеската школа. Ще бъдат отличени най- добрия вратар и голмайстора на турнира, а всеки участник ще получи безплатно и книгата на Петър Димитров "Синята приказка".