/ netinfo
От "ВиК"-Дупница започнаха подмяната на водопровода по ул. „Родопи“. Там има два водопровода, като единия е довеждащ, общо ще бъдат сменени 640 м. водопровод.

Освен това ще бъдат подменени прилежащите отклонения и водомерите. Всичко е за сметка на ВиК Дупница. Това е причината за спирането на водата в целия район от 16 април до 25 април, не само по ул. „Родопи“ и прилежащите й преки, но и кв. „Ценеви“, ул. „Св. Иван Рилски“ от рампата в посока с. Джерман, ул. „Прогона“, кв. „Южен“ и ул. „Св. Георги“. Времето без вода по предварителна информация е от 9:00 до 18:00 часа.

Асфалтиране на 5 улици и подмяна на водопровод по част от тях

След приключване на работата по ул. "Родопи" ще бъде сменен водопровода и по ул. „Кокиче“, както и 120 метра от ул. „Отовица“. Дейностите се налагат заради предстоящото цялостно преасфалтиране на трите улици. В тези участъци водопровода е стар и често има аварии, а за да се избегне разкопаване на новия асфалт старите тръби ще бъдат сменени.

За асфалтирането вече тече и процедура по избор на изпълнител. Общата стойност на тази поръчка е 422 071 лева за инженеринг на 5 улици в града. Офертите трябва да бъдат отворени на 26 април.