/ БГНЕС, архив
Има задържан IT специалист в Дупница, който по време на извършване на проверките от НАП изключил и прекъснал връзката с касовия апарат, за да попречи на проверката. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със специализираната операция в офиси на кабелни телевизии.
 
Румяна Арнаудова: Няма задържани собственици на кабелни оператори

„Няма задържани собственици на кабелни оператори“, заяви тя. „Обвинения към този момент няма, престъпленията са сложни и има необходимост от доказване“, коментира Арнаудова. „Трябва да имаме техническа експертиза, която да докаже изпълнителното деяние разпространението. Имаме нужда и от точност в размера на укритите данъци“, поясни тя.
 
„Разпространявани са 60 телевизионни програми, чуждестранни и български, без разрешение и съгласие на носителя на авторските права“, съобщи говорителят на главния прокурор и допълни, че пет са кабелните оператори, извършвали престъпленията в Югозападна България.
 
Акция срещу кабелното пиратство у нас, обискират офиси

„В останалата част на България, където също работят кабелни оператори, продължава извършването на оперативно-издирвателни мероприятия. Въпрос на време е отново да узнаете, че действаме и там“, обяви Румяна Арнаудова. „Кабелните оператори си позволяват да извършват престъпления водени според нас от чисто финансови интереси, което не можем да допуснем“, подчерта тя.
 
„Имахме затруднения във всеки град, от различно естество. Получихме отпор от собствениците на кабелни телевизии, имахме информация за теч и за опити на собствениците да предотвратят и да не допуснат извършване на действия“, каза още Арнаудова.
Агенция Фокус