Временно изпълняващ длъжността директор на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ е Радостина Велинова
Временно изпълняващ длъжността директор на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ е Радостина Велинова / Дарик радио,архив

Доскорошният директор на общинското предприятие „Паркинги и гаражи" Елена Малчева е сред получилите предизвестие за пенсиониране, тя обаче е в болничен отпуск и все още не е освободена от длъжността. За временно изпълняващ е назначена Радостина Велинова, която доскоро беше началник отдел „Екология, чистота, временна заетост и транспорт". Мястото й в отдела заема Мая Спасова, която беше кандидат за кмет на община Бобов дол, издигната от ПП ГЕРБ. След като влезе в сила новата структура на общинската администрация отдел "Екология, временна заетост, чистота и транспорт" ще бъде разделен в два отдела, „Транспорт и сигурност" и Екология, чистота и временна заетост", като ще бъде обособена дирекция „Околна среда, транспорт и сигурност", в която ще се включат двата отдела. За директор на дирекция пък ще трябва да се проведе конкурс.
Намаляването на администрацията с 15 човека също ще започне след като новата структура на общинска администрация, която беше гласувана на сесия на 27 ноември, влезе в сила. На 7 служители, които са в пенсионна възраст са им връчени предизвестия, кои ще са останалите служители, които ще получат предизвестия ще стане ясно на по-късен етап. Кметът Методи Чимев увери, че намаляването на броя на служителите няма да се отрази върху работата на администрацията, а по скоро би я оптимизирало.
Той допълни, че това е предпоставка за увеличаване на възнагражденията. Средната заплата е 625 лв.