Васил Иванов: Няма нито едно възражение по съставянето на протоколите на СИК
Васил Иванов: Няма нито едно възражение по съставянето на протоколите на СИК / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Председателят на ОИК- Кюстендил Васил Иванов е очаквал, че съдия Даниела Петрова ще назначи ръчно броене на бюлетините по делото за касиране на избора на Общински съвет, защото като друг състав на Административен съд- Кюстендил вече допусна такова по делото за ОС-Дупница.
"Бях убеден, че това е мнението на колегите от съда. Не биваше да се допуска ръчно броене, тъй като има официални удостоверяващи документи, каквито са протоколите на СИК, но това е решението на съда. Не мога да кажа, какво ще се промени, не съм запознат с броя на подадените бюлетини в тези секции, може и нищо, може и много неща да се променят", коментира Васил Иванов. Той няма информация- колко СИК са броили повторно бюлетините при предаването в ОИК.
"Отново повтарям за стотен път, от нито една партия, от представителите, от членовете на СИК, няма възражение по съставянето на протоколите и ние няма как за знаем кой, къде и какво е броил", заяви Иванов.
Председателят на ОИК- Кюстендил ще настоява пред съда, ако има данни, че длъжностни лица са нарушили закона, да изпрати протокола в Районна прокуратура за проверка за извършено престъпления. "Би трябвало и членовете на СИК да си понесат отговорността", заключи Васил Иванов.