В Марек мислят за нов старши треньор или Иво Паргов, чакат кмета
В Марек мислят за нов старши треньор или Иво Паргов, чакат кмета / Дарик- Кюстендил, архив

Изпълнителният директор на футболен клуб "Марек" Иво Паргов ще бъде старши треньор на мъжкия тим и за предстоящото домакинство с "Хасково". В предстоящата пауза на първенството в "Б" група ще се реши и дали да бъде привлечен нов старши треньор на отбора, след напускането на Румен Стоянов. Изчаква се връщането от отпуск и на кметът на Дупница Методи Чимев, който е и вицепрезидент на клуба.
Паргов вече води "Марек" при гостуването на "Раковски", спечелено от дупничани с 0:3. Отборът е и лидер в класирането на "Б" група със 7 точки, след първите 3 кръга.
Иво Паргов определи като емоционално решението на Румен Стоянов да напусне "Марек".
"Искаше да ски тръгне още преди първия домакински мач с "Банско", но тогава го убедих да остане. Стоянов искаше гаранции за дългосрочна финансова стабилност. Сега целта ми е да възстановя психологически момчетата. Все пак, той е довел повечето от тях, но те са професионалисти и го доказаха през второто полувреме в Раковски", коментира пред Дарик изпълнителният директор на "Марек". Паргов допълни, че ако се наложи ще съвместява двата поста и ще продължи да води отбора и като старши треньор.
Официално, в тимовия лист като старши треньор на отбора в мача срещу "Раковски" бе записан Анжело Кючуков, който има необходимия лиценз, за да води отбор от "Б" група.