Успешна работа срещу престъпленията с наркотици и телефонните измамници, отчете комисар Джоглев
Успешна работа срещу престъпленията с наркотици и телефонните измамници, отчете комисар Джоглев / Влади Владимиров, архив

26 хиляди кутии цигари, 430 литра алкохол и 7 кг тютюн без бандерол на българската държава са иззети от началото на годината в Кюстендилска област. Това отчете директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Георги Джоглев във връзка с пресичането на контрабандата и търговията с акцизни стоки. Дължимият акциз за тези стоки надхвърля 200 хил. лв.  

«Благодаря на колегите, които работят  за  успешното пресичане на престъпления, свързани с разпространението на наркотични вещества. Най-значими бяха усилията ни в мащабната операция на ГДБОП «Наглецът», когато бе задържан кюстендилец, с около 3 кг хероин», припомни Джоглев, коментирайки задържането на Стоян Гецев- Кравата.

Директорът на ОД МВР- Кюстендил благодари на колегите си от РУП Дупница, за успешно проведените оперативно-издирвателни мероприятия по установяването и документирането на престъпна дейност на лица, извършители на множество домови кражби. Комисар Джоглев изказа благодарност и на колегите му от РУП Рила за разкриването на авторите на множество измами в Кюстендилско.

«Бяха задържани трима телефонни измамници от гр. Ветово. Двама от тях  бяха въвели в заблуждение възрастна жена от с. Фролош, която им беше дала 8 000 лв., а от възрастна жена от Рила бяха успели да получат 4 000 лв. В хода на работата бе  предотвратена измама за 2 600 лв., жертвата е спряна минути, преди да предаде парите», допълни комисар Георги Джоглев. Той честити професионалния празник на българските полицаи, като отчете, че не бе допуснато етническо напрежение след събитията в Катуница, както и безупречния ред, осигурен по време на провеждането на изборите за президент и местна власт.