Учениците само от една община в област Кюстендил се обучават на ротационен принцип, съобщиха от Регионално управление на образованието.

На основание заповед на министъра на здравеопазването и заповед на министъра на образованието и науката за учениците от I до ХII клас от училищата на териториите на общини с достигната 14-дневна заболяемост над 750 на 100 000 население, считано се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване средствата на информационните и комуникационните технологии.

Расте броят на заболелите от коронавирус в Кюстендилско

Към момента с достигната 14-дневна заболяемост над 750 на 100 000 население в област Кюстендил са следните общини: Бобов дол, Бобошево, Дупница, Кочериново, Кюстендил, Невестино, Сапарева баня и Трекляно.

Поради тази причина учениците в тези общини се обучават от разстояние в електронна среда чрез използване средствата на информационните и комуникационните технологии.

В община Рила 14-дневната заболяемост е под 750 на 100 000 население и обучението на учениците продължава на ротационен принцип.
Агенция "Фокус"