/ IStock
Окръжният съд в Кюстендил допусна незабавно предаване на властите в Италия на 28-годишен албански гражданин, за които има издадена Европейска заповед за арест от заместник-държавен прокурор в Държавната прокуратура "Санта Мария Капуа Ветери". Това съобщиха от съда.

Със съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, на издирваният мъж е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок 7 години и глоба от 1 800 евро. Албанският гражданин има остатък за изтърпяване от 5 години и 28 дни лишаване от свобода, което не е изтърпяно, заради бягство, обясниха от съда. Той беше задържан на ГКПП "Гюешево".

Съдът наложи наказание от 2 години на рецидивист, извършил серия кражби в Кюстендил

Той е осъден за общо шест престъпления в Италия - въоръжен грабеж, незаконно притежание на ловна пушка, незаконно носене на оръжия на обществено място, кражба на автомобил, неподчинение по време на бягството с откраднатия автомобил на полицейска заповед да спре, движение с превишена скорост по време на бягството и нанасяне на телесни увреждания на двама полицейски служители.

Решението на съда е окончателно. До фактическото предаване, той ще остане с мярка за неотклонение "задържане под стража" в затвора в Бобов дол.
БТА