работещи
работещи / Дарик-Кюстендил,архив
150 души от Кюстендил ще участват на национален протест в София организиран от КНСБ. Мотото на протеста е „Работеща България иска по-високи заплати“. Сред протестиращите има работещи в сферата на здравеопазването, социални грижи, пощата, производството на кондензатори и други.

“Обидно е отношението на държавата към хората. Не може да повишаваш заплатите на зам.- министрите с 50%, от 2 000 на 3 000 лв., а на работещите в социалната сфера с 5%, от 500 на 525 лв. Работещите в сферите на здравеопазването и социалната сфера бедстват”, коментира пред Дарик председателят на КНСБ- Кюстендил Яни Георгиев.

КНСБ организира протест за по-високи доходи и достойни права

Конкретните искания на националния протест са за достойно и справедливо заплащане на труда, зачитане и спазване на нормите на трудовото законодателство от работодателите и запазване на допълнителното възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит ("клас").

От Дупница ще участват в протеста също около 150 души, работещи хора от различни сектори – здравеопазване, образование, индустрия, социална сфера, държавни служители и др. от шестте общини в регион Дупница: Дупница, Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево и Бобов дол, а железничарите ще пътуват с влак.

Протестиращите ще се включат в националното шествие в София, което ще започне от 11:30 часа от площад „Св. Александър Невски“.
 
Дарик- Кюстендил