/ Дарик-Кюстендил
Кметът на Кюстендил Петър Паунов не даде еднозначен отговор на това дали ще се кандидатира за пети мандат за местните избори наесен.

На пресконференция пред медиите той отговори на два въпроса, поставени му на вчерашна дискусия с граждани, която се излъчваше онлайн от сградата на Общината.

По време на срещата възникнаха два въпроса - дали има право да участва за пореден път в изборната надпревара на местните избори и дали ще го направи. 

Изграждат нова система за сметосъбиране в Кюстендил

Отговорът на първия въпрос е „законодателят не е ограничил възможността за кандидатиране“, каза Паунов. Що се отнася до втория въпрос, Паунов отговори, че за това решение ще вземе широката коалиция, която досега го издига като кандидат за кмет. 

В коалицията влизат седем партии, с подкрепата на ГЕРБ. Паунов посочи, че има желание за уличаване на коалицията и от страна на други партньори.

„Решение за това дали ще бъда кандидатът за кмет и кои ще бъдат кандидатите за съветници, ще вземе коалицията. Това ще бъде направено в законовите срокове. Независимо от това, работата на мен и колегите в общината няма да се промени и ще продължим да работим за доброто на Кюстендил", коментира още Паунов.

„Тук съм, за да нося отговорност. Ако се кандидатирам, ще кажат - „не ти ли стигна“, ако не се кандидатирам, ще репликират - „омаза нещата и се скри“. Истината е че работим постоянно. Няма да се скрием нито аз, нито екипът ми“, коментира още кюстендилският кмет.
Елица Иванова, БТА