Вече седми ден издирват 17-годишната Ивана от Дупница. Още вчера периметърът на издирването ѝ бе разширен. Тя изчезна от училище в четвъртък (22 февруари) и оттогава няма следа от нея.
 
@marshmallow14578008766

 

♬ orijinal ses - Müzikdir 🎙️


В понеделник следобед стана ясно, че внезапно профилната ѝ снимка в една от социалните мрежи е сменена, а след това от неин профил бяха писани и коментари.

6-ти ден без следа: Къде е Ивана - разширяват периметъра на издирване

Веднага след това експерти по киберсигурност се намесиха и се опитват да установят кой е сменил профилната снимка на момичето във Facebook.

► Междувременно се появиха множество клипове в профил в TikTok под псевдоним "marshmallow1457800876", които са качени преди 5-6 дни според социалната платформа.
 
@marshmallow14578008766

 

♬ original sound - 🦋🦋Dnevniche.com🦋🦋


Кметът на града Първан Дангов свика Кризисен щаб. В него са включени всички институции, имащи отношение по случая. Включени са и служителите от Горското стопанство, които обхождат трудните райони в покрайнините на града. Дангов посочи, че целта на щаба е да се анализират резултатите до този момент, да се набележат следващи стъпки и да се акцентира върху превенцията и недопускането на подобни случаи в бъдеще. В тази връзка той е разпоредил и вътрешна проверка във всички учебни заведения в Общината, за да се направи "моментна снимка" за наличието на деца с проблемно поведение, за да може активно да се работи с тях.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня