/ Дарик-Кюстендил, архив
Ремонтни дейности на храмовете в Кюстендил започнаха преди дни, с отпуснатите през февруари близо 2,7 млн. лв., съобщи архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Иссак.

В момента се работи по довършването на храма "Св. Петка" в Невестино, който се строи близо 20 години. Очаква се строителните дейности и вътрешното обзавеждане там да завършат в края на м. май и началото на юни.

Ремонт се извършва и в манастира "Св. апостол и евангелист Лука" в кюстендилското село Граница. В него се реновира монашеското крило, което ще позволи в бъдеще поклоници да нощуват в манастира.Обителта се ремонтира напълно, ще бъде извършено и укрепление, което ще бъде финансирано от Софийската митрополия.

Предстои ремонт на храма "Св. Димитър" в Кюстендил, където ще се помещава и Архиерейското наместничество. Има идея там да бъдат организирани часове по вероучение и кръжоци по иконопис, ще бъде обособен детски кът за по-малките, има идея да се направи минизоокът, обсъжда се и създаването на кухня за бедни, която да работи поне един път в седмицата.

Предстоящите служби за църковните празници ще се извършват при спазването на всички ограничителни мерки, дистанция и носене на маски.
 
БТА