Първото бебе в Кюстендил - мъртвородено, екипът успява да спаси живота на родилката
Първото бебе в Кюстендил - мъртвородено, екипът успява да спаси живота на родилката / netinfo

Първото бебе за 2009 г. в МБАЛ "Никола Василев" в Кюстендил е мъртвородено. Плацентата на 28-годишната родилка от Дупница се е отлепила и бързите действия на екипите в дупнишката и кюстендилската болници са спасили нейния живот.

 "Родилката беше докарана в 2.05 ч. Трафикът през нощта е бил много слаб и това също е помогнало за спасяването на жената. Тя е с голяма кръвозагуба, но положението й вече е стабилизирано. В реанимация е", съобщи дежурната лекарка Димитрина Стоилкова.

3 кг 950 гр. е първото живородено бебе в кюстендилската болница. То е момиченце. "Ще се казва Александра и носи името на баща й - Александър. Едро бебе, но не мога да ви кажа, колко е дълго. Надявам се да бъде добро дете, да е здраво и да го образоваме", заяви щастливата майка. Майката Траяна Драганова е помощник учител във второ основно училище в Кюстендил. Бащата в момента е безработен. Александра се е появила на бял свят тази сутрин в 7:35 ч. За раждането е помагал екип, ръководен от д-р Катя Рангелова. Ето какво пожела на детето си майката, няколко часа след раждането: / чуй записа /