/ netinfo
Дупничани са сигнализирали за проблеми в жк "Бистрица", които стоят на дневен ред и са свързани с проекта за обновяване на най-големия жилищен квартал. Това обясни Първан Дангов на импровизирана пресконференция в жк "Бистрица".

С шампанско и рязане на лента започна обновяването на жк "Бистрица" (СНИМКИ)

Тя се проведе там заради въпросите, които Дангов отправи към общинското ръководство. Той пита каква е организацията на работа на този обект и ясно ли е от къде минава градския транспорт, таксиметровите автомобили, колите на пожарна и Спешна помощ.

Не се ли прави хаотично, понеже са раздадени някакви пари и трябва да се спестява от това, което е раздадено като комисионни“ коментира Дангов.

Обходни маршрути в Дупница заради ремонта на жк "Бистрица"

Има ли ясна организация на работа свързана с плана за безопасност и здраве, което е изискване когато се изпълняват такива линейни проекти, а този план включва и опазване на зелените площи“ пита още Дангов.

Другият въпрос е свързан с предстоящото изграждане на детска градина и газификацията й. „След като ще се строи детска градина и в проекта е записано, че тя ще се газифицира, къде са тръбите за газта и въобще газифицира ли се този квартал?“ е другото му питане.

Община Дупница организира среща с домоуправителите от жк "Бистрица"

Визирайки разкопан участък в началото на жк "Бистрица", Дангов пита за чия сметка ще бъдат допълнителните изкопни дейности и това не оскъпява ли проекта, след като в рамките на 10 дни се копае два пъти, тъй като цитирам „строителите били забравили нещо“.

„Вчера прогнозирах, че този проект ще бъде провал, днес сме тук на това място, уви ще бъда лош пророк и с това предричам, че политическата кариера на кмета Методи Чимев и останалите 4-ма от ръководството на ГЕРБ, които споменах вчера ще приключи“ заяви още Дангов.


Последният въпрос на Първан Дангов е къде кмета и заместниците му, по негова информация имат ангажименти с съседна държава. „На вчерашните ми въпроси дължат, ако не изчерпателни поне кратки отговори“ коментира Дангов.