/ Маргарита Петрова
Първан Дангов настоява, в открито писмо до пресцентъра на министър-председателя Бойко Борисов, председателят на Общинския съвет Емил Гущеров да бъде оттеглен от поста.

Първан Дангов с въпроси към общинското ръководство свързани с ремонтните дейности в жк "Бистрица"

Мотивите си бившият кмет на Дупница представи на пресконфенция днес, под формата на въпроси:


“Вярно ли е, че Емил Гущеров е бил на работа към холдинг в Ресилово, като е изпълнявал задължението да вдига бариерата на входа? Вярно ли е, че двамата с Крум Милев бяха на площада, след арестуването на братя Галеви и искаха тяхното освобождаване?

Вярно ли е, че на 10 април 2007 г., Емил Гущеров в юмручен бой е счупил носа на волейболния съдия Тошко Стоянов, след мач между “Марек Юнион-Ивкони” и “Нефтохимик”, а вината е поета от едно момче от Крайници, като за случая има публикации в медиите?

Вярно ли е, че председателят на Общинския съвет има общи бизнес-интереси с Апостол Чакалов – Тоци и че са съдружници с Крум Милев в автокъща, в имот под наем, собственост на Рилската Света обител?

Участвал ли е Емил Гущеров в купуване на гласове в последните три избора в Дупница – местен, парламентарен и за евродепутати и ако е вярно – с чии пари е купувал гласове?

Колко данъци плаща Гущеров и с какво морално право говори за съдбата на града, след като доколкото ми е известно, адресната му регистрация е в София? Как се купува апартамент в столичния квартал “Бояна” с площ от 123 кв.м. на цена 114 000 евро, чрез заем от ДСК, погасен за 8 години?

Информацията е публична, от Агенцията по вписванията. С какви средства е живял през това време, не пребивава ли Емил Гущеров в политиката, за да си живурка и да погасява кредити и защо все още е председател на Общинския съвет?

Вярно ли е, че е внесен обвинителен акт срещу него от Софийска градска прокуратура, за периода като член на Управителния съвет на “Напоителни системи” за 69 601 лева, информацията е от БТВ? Не е ли време да изметем политическите боклуци?

Д-р Първан Дангов призова дупничани: Да си подредим дома и зададе пиперливи въпроси

“Реакцията ми е породена от разговори с хора, които се страхуват да кажат това публично. Аз също се страхувам за себе си и семейството си, нека ако се разправя по мутренски – да бъде само с мен, а не с близките ми. Ако нещо се случи, заявявам, че има много други документи, които се намират в кабинета на президента Румен Радев”, каза на пресконференция Първан Дангов.

Тъй като очаквал ответна реакция с уличаващи срещу него факти той добави, че след пътен инцидент преди Нова година е отнета шофьорската книжка на дъщеря му, която е пълнолетен гражданин и си е понесла последствията.

Вината си пред закона е понесъл и баща му, който е бил хванат да шофира след употреба на алкохол. Дангов очаква отговорите на председателя на Общинския съвет в Дупница, които според него той дължи на хората, които са го избрали.

Потърсен за отговор, Емил Гущеров заяви, че няма намерение да влиза в полемика с “фабриката за измислици” и всякакъв коментар от негова страна би бил излишен.
Дарик- Кюстендил