Мария Жайгарова
Мария Жайгарова / Дарик- Кюстендил
Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Жайгарова е готова да си подаде оставката. Това е съобщила тя пред председателя на ОбС Костадин Костадинов.

Причината е излъчено разследване в ефира на Нова телевизия за извършени злоупотреби в болница “Св. Анна“ в София, където Жайгарова е административен директор.

„Трябва да бъдем смирени в нападките си, да изчакаме становището на институциите, които извършват проверки“, каза Костадинов и допълни, че ако изнесената информация е вярна, то тя ще загуби доверието им.

„Заставам твърдо зад работата на Мария Иванова за направеното и продължаващо да прави за общинската болница в Дупница. Нямам какво повече да коментирам“, това заяви кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев във връзка с изявлението на прокуристката на болницата, че е готова да подаде оставка, след излъчения репортаж по Нова телевизия вчера за столичната клиника "Св.Ана".

При кмета е внесена декларация от колектива в здравното заведение, с което изразяват пълната си подкрепа към Иванова. "В името на стабилността на МБАЛ "Свети Иван Рилски" ЕООД, която е в резултат от работата и дейността на прокуриста Мария Иванова Жайгарова от последните две години, изразяваме нашата подкрепа към нейната работа. За този период, болницата от тежко финансово състояние, достигна до стабилност и устойчиво развитие във всички свои дейности. Болницата беше окомплектована с необходимата апаратура и необходимите специалисти, което повиши качеството на лечебно-диагностичния процес и даде възможност на населението на община Дупница да получава качествена медицинска услуга. Колективът на лечебното заведение вярва в нейната почтеност и коректност", се казва в декларацията на повече от 50 подписали се от болничния колектив.