/ Вестник Наблюдател
Проф. Кирил Гогов да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Кюстендил ще гласува Общински съвет. Роден е в Кюстендил на 29 февруари 1944 г.

Завършва Художествената академия-София, специалност приложна графика, при проф. Александър Поплилов (1971). Работи като художник в Центъра за промишлена естетика (1971-1974) и в издателство „Български писател“ (1974-1986).

Откриват Зонална изложба „Струма“ в събота

Участва в редица общи и международни изложби. Изявява се в областта на приложната графика и книжтнното оформление. Автор е на пощенски марки, на гербовете на Бургас, Кюстендил, Плевен, Белоградчик, Сандански, Правец и с. Гюешево, Кюстендилско, на оригинални шрифтове, плакати и други.

В колектив с И. Пенев и Г. Велинов оформя декоративно-монументалната украса на Драматичния театър в Кюстендил (1979). Кирил Гогов е един от авторите на герба на Република България.

Художник-дизайнер на държавните платежни парични средства, емисии (1996–2002). Автор на националното лого за Европейска година на междукултурния диалог (2008) и на дизайна на Календар на Държавния културен институт за 2008 г. Автор на проекта за новата азбука на Европейския съюз-Кирилската.

Автор е на цялостния дизайн на XXII международен конгрес по византийски изследвания, Националния събор „Копривщица 2010“, Българския зъболекарски съюз и Сдружението на българските родове от Македония.

Автор на логото на Зоологическата градина в София. Професор в Катедра „Книга и печатна графика“ при Националната художествена академия.