Предлагат нови условия за работното време на заведенията
Предлагат нови условия за работното време на заведенията / Дарик- Кюстендил

Промяна в Наредбата за обществения ред на община Кюстендил касаеща работното време на заведенията внесе в Общинския съвет Боян Владимиров, съветник от РЗС. Той се мотивира с предложения от страна на бизнеса, в сферата на търговията, хотелиерството и ресторантьорството.

Предложението е чл. 16, ал.1, т.2 от Наредбата да има следния текст: " да спазват работно време от месец ноември до месец март, включително от 06,00 до 23, 00 ч. и от месец април до месец октомври, включително от 06, 00 до 24, 00 ч., при спазване на чл. 9, ал. 2 от Наредбата за обществения ред на територията на община Кюстендил".

Предлага се и промяна на чл. 16, ал.2, която определя срока, за който може да се удължава работното време, след молба до кмета на общината. Досега този срок бе от 3 месеца, а сега се фиксира на 1 година.

Заведенията и търговските обекти трябва да имат положително становище от началника на РУП- Кюстендил и да нямат задължения към общината.

Разрешителното за удължено работно време може да се отнема, при жалби от граждани и становище на началника на РУП- Кюстендил. За системни нарушения да се имат предвид повече от 3 в рамките на два последователни месеца, пише в докладната си Боян Владимиров.