Те са криминално проявени
Двама братя роми - на 31 и 50 г. с криминални прояви са задържани за 72 ч. след нападението вчера. Към 11 ч. вчера в кв. "Изток" при рутинна акция срещу наркоразпространението са нападнати трима полицаи и служебното им куче. Открити са 178 дози хероин, готов за разпространение в квартала. Това обявиха на брифинг днес директорът на ОД МВР-Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски и ръководителят на Районна прокуратура Ивайло Илиев, предаде кореспондентът региона.

Патриотите: Полицаите да ползват оръжие, когато са заплашени

„При акцията колегите са посрещнати от двама войнствено настроени роми - братя, които са използвали метална тръба, нож и секира. В резултат на това двама полицаи са с порезни рани на главата и ръката, третият е с охлузвания. Пострадало е и служебното куче”, каза комисар Стамболийски. Според него са задържани близо 180 дози хероин, готов за разпространение в квартала.

Роми нападнаха полицаи с ножове, брадви и метални прътове в Кюстендил


„Задържани са двама братя - на 31 и 50 г. с криминални прояви, при задържането им е използвана физическа сила и стоп-патрони, в резултат на това един от тях е ранен в крака. По случая са образувани две досъдебни производства”, допълни ст. комисар Стамболийски.

„При последвалото претърсване е открит още хероин, два пъти превишаващ по количество подготвения за разпространение, полицейската операция е рутинна, събрани са доста доказателства, двамата са задържани за 72 часа”, каза Ивайло Илиев.

Районният съд в Кюстендил определи мерки за неотклонение "задържане под стража" по отношение на братята Валери Л. /50 години/ и Бисер Л. /41 години /, които са привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на полицейски органи, за закана за убийство, хулиганство и съпротива на органи на властта, с особена дързост и цинизъм. Това съобщиха от съда.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил, в тридневен срок, считано от днес.
 
БГНЕС