Паунов и Чимев канят Местан на среща в Кюстендил
Паунов и Чимев канят Местан на среща в Кюстендил / Дарик Нюз,архив

Кметовете на общините Кюстендил и Дупница отправиха покана до Лютви Местан - председател на ДПС, за среща, на която да бъде обсъден проблема с мандатите за народни представители от 10-ти Многомандатен избирателен район.
"Учтиво Ви каня на 22.10.2014 г. сряда, от 11:00 часа в сградата на Общинска администрация - Кюстендил. Бих искал да обсъдим възможни решения по повод на създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители от 10-ти Многомандатен избирателен район.
Уверени сме, че като лидер на политическа партия „Движение за права и свободи" и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук", се казва в поканата.
Повече от 20 хиляди подписа събраха гражданите на двете общини против мандат на ДПС с 864 гласа от 61 528 гласували, като от днес подписката стартира на национално ниво.
Подадено е искане за оспорване законността на проведените на 05.10.2014г. избори за народни представители за 43-то Народно събрание в 136-те секции в Република Турция.
Обществеността настоява да бъде променено разпределението на мандатите или ДПС да оттегли от парламента представителите си в листата за 10-и Многомандатен избирателен район.