/ iStock/Getty Images
В болницата в града се лекуват шестима пациенти, заразени с коронавирус
"Откритата част на стадион "Осогово" в Кюстендил ще може да се ползва от утре", съобщи на брифинг кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Тенискортовете на стадиона също ще приемат спортуващи.

Допускат посещенията на самостоятелни плувни комплекси, но при строги мерки

Обектите ще работят от 8:00 до 20:00 часа, при спазване на дистанция не по-малко от два метра и половина. Във връзка с облекчените мерки за посещението на планините и парковете, Паунов съобщи, че със своя заповед е забранил използването на организирания транспорт в планините.

Той посочи още, че очаква собствениците на ресторанти и заведения да заявят желанието си в общината, че искат да отворят своите градини за посетители. "Предстои среща с представители на РЗИ и БАБХ, за да се уточнят детайлите по спазването на мерките. Който реши, от Гергьовден може да предлага услуги на нашите съграждани и гости", допълни Паунов.

Отварят заведения с градини и тераси, махат КПП-та след Гергьовден (ВИДЕО)

"Общо 314 души са под карантина в община Кюстендил. В болницата в града се лекуват шестима пациенти, заразени с коронавирус.
Двама от тях са в по-добро състояние, като единият има и отрицателна проба. Един от пациентите е с влошено състояние", съобщи Паунов.