Отец Георги Паликарски освети обновеното АГ отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски  Дупница
Отец Георги Паликарски освети обновеното АГ отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Отец Георги Паликарски освети обновеното АГ отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски" в Дупница. Ремонтните дейности са извършени за 28 дни, а точната сума ще бъде обявена на по-късен етап, тъй като ремонтът е с отложено плащане. „Около 60-70 % е обновено отделението след този ремонт, който започна като козметичен, но се превърна в основен" сподели вр и д управител Росен Тимчев. Той съобщи още, че до 10 дни се очаква да бъде доставена нова диагностична апаратура, която ще дава възможност за ултравуково изследване при беремност, като уточни че в областта няма такава друга такава апаратура. 126 бебета са проплакали в болницата от началото на годината.


Доволен от този ремонт е завеждащ отделението д-р Борис Попов, който сподели, че това е било негова мечта от няколко години и няколко ръководства и си пожела много бебета в отделението.
Той сподели, че се надява подобренията да продължат с подновяване на инструментариума, както и преоборудване на неонатологичния сектор.
Според него обаче отделението е било ощетено от новата здравна карта, тъй като са им отделени само 10 легла.


Д-р Пламен Соколов, който е общински съветник, а отскоро и служител на болницата коментира, че ще инициира на първото заседание на Икономическа комисия да се помисли за актуализиране на общинският бюджет, за да бъде закупен нов кувиоз за отделението.
На водосвета присъстваха част от общинските съветници, както и много лекари от общинската болница.