/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста 45-годишен албански гражданин, чието задържане е въз основа и до провеждане на производството за разглеждане по същество на Европейска заповед за арест, съобщиха от съда.

Заповедта е издадена на 13 декември 2013 година от заместник-главен прокурор към Апелативен съд в Реджио-Калабрия, Италия, във връзка с изтърпяване на наказание от 13 г. и седем месеца лишаване от свобода, наложено по влязло в сила решение - присъда на Апелативен съд в Реджио-Калабрия. Съдът уважи искането на прокуратурата и постанови изтърпяване на мярката за неотклонение в затвора в Бобов дол, при режим на обвиняем.

Двама мъже отиват на съд за склоняване към проституция на 14-годишна ученичка

Наказанието е наложено за пет престъпления, сред които съучастие в организирана престъпна група, целяща възползване от проституция на момичета от Източна Европа чрез превръщането им в роби, посредством трафик на хора и закупуване, при утежняващи вината обстоятелства, извършено от м. юли 2005 г. до датата на издаване на заповедта за мярка за неотклонение "задържане под стража" в затвор от 18 юли 2006 г.

Албанският гражданин е задържан на 11 август, на граничния пункт "Гюешево", като пътник в автобус. При проверката му е било установено, че се издирва от Италия и е сменил личното си име.
БТА