Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда обвинителен акт срещу 52-годишен за незаконно държане на 15 кг хероин в село Коняво. Това съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият е неколкократно осъждан, в това число за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Освободен е от затвора през 2020 г. 

При извършване на проверка на 18.06.2021 г. полицаите предприели обход на местността около къщата на К.М. в с. Коняво, където той живеел. Изчакали появяването му в прикритие.

Иззеха наркотици, оръжия и артефакти във фамилни имоти край Кърджали

Мъжът бил задържан същия ден след поставяне на пълен туристически сак в автомобил, управляван от друго лице. След изземването и отварянето му в него били установени 29 броя пакети, обвити в тиксо, съдържащи бежово и кафяво прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на хероин.

В хода на разследването е била изготвена физикохимическа експертиза, която установи вида на наркотичното вещество – хероин, и процентното съдържание на активен компонент (диацетилморфин).

Общото количество на хероина е 14621,78 грама, чиято стойност възлиза на 950 415,70 лева. Предстои делото да продължи в съда.