/ netinfo
Среща с цел опазване на земеделската продукция се проведе в Кюстендил. В нея участваха кметове, кметски наместници, представители на Районното управление на полицията и общинска администрация.

Поводът- зачестилите кражби на орехи и земеделска продукция в селата Шишковци, Стенско и Драговищица. Предвижда се да бъде изготвен график за съвместни патрули между полиция и общинска охрана, които ще обикалят селата и ще следят за нарушители.

„Ще бъдат засилени мерките за опазване на земеделската продукция до прибирането й. Имаме уверение от полицията, че ще има повече изнесени патрули по населените места и възловите участъци, където има вероятност да преминават ромските каруци.

Те не могат да се движат без да имат позволително от кмета на населеното място, че тази каруца ще упражнява някаква дейност в полза на местното население. Всеки, който има нужда от човек с каруца, от квартал Изток трябва да се обади на шефа на общинска охрана, за да се знае номера на каруцата и да се представи на кмета на населеното място, за да даде разрешително”, заяви кметът на село Жабокрът Десислава Стоянова.

„При мен имаше сигнал, че има обран орех, но не е ясно дали са били българи или роми. Необходимо е да се опази труда на хората и тяхната земеделска продукция. Надявам се с тези патрули да бъдат спрени кражбите”, каза кметът на Стенско Огнян Янев.