/ Маргарита Петрова
Община Сапарева баня участва в гласуването в 6-от категориите на Годишните награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма. Сапарева баня се бори за Туристическа дестинация на годината, за Община на 2018 г. за Балнео и СПА; За планински туризъм и За културно- исторически туризъм.

Първа копка по обновяване на парк „Николай Хайтов” в Сапарева баня и резервоар за минерална вода

Участва и в категориите за Туристическа атракция/ обект, с Комплекса от водни съоръжения, и за Туристическо събитие - Събор на Бялото братство. Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември 2018 г. в 24:00 часа. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Фолклорен празник в Сапарева баня

Призьорите ще бъдат обявени на церемония на 11 декември в София.
Годишните награди, организирани от Министерството на туризма, популяризират постиженията на отрасъла, представяйки различни дестинации, събития и забележителности. Целта на конкурса е също да изтъкне приноса на всички, полагащи усилия  за устойчивото развитие на туризма в България, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.
Дарик- Кюстендил