Новият министър на вътрешните работи поиска оставката на комисар Джоглев
Новият министър на вътрешните работи поиска оставката на комисар Джоглев / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е поискал оставката на директора на ОД МВР- Кюстендил Георги Джоглев. "Така е. За втори път ми се иска оставката. Същото бе и в началото на мандата на министър Цветан Цветанов, но тогава оставката ми остана някъде в МВР. До 2- 3 дни всичко ще е ясно, в момента съм официално в отпуск", коментира за Дарик комисар Георги Джоглев.
На национално съвещание в София, министър Йовчев е поискал оставките и на шефовете на областните дирекции на МВР в Монтана, Видин, Плевен и Търговище, както и на директора на СДВР Валери Йорданов.

Георги Джоглев е директор на ОД МВР- Кюстендил от 22 януари 2009, когато замени Чавдар Караджов, първоначално като временно изпълняващ длъжността, а от април 2009 е заповедта му за титуляр на поста, подписана от тогавашният министър на вътрешните работи Михаил Миков, който сега е председател на НС.

Комисар Джоглев е завършил Академията на МВР, а в системата на МВР работи от 1983 г. Той бе началник на РПУ- Кюстендил от месец май 2007 година. Преди това работи като началник на отдел "Човешки ресурси" към Областната дирекция на МВР.