/ РУО-Кюстендил
СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница получи специалната награда за най-много физически активни дни в училище: турнири, състезания, включително и различни танци, по време на церемонията, в която бяха отличени най-активните училища от инициативата Европейски ден на спорта в училище.

Представят метода Светофар пред учителите в Дупница

Събитието бе в Министерството на младежта и спорта и се организира за четвърта поредна година от Сдружение „Бъди активен“.Целта е увеличаване на физическата активност при децата. Тази година в инициативата се включиха 410 училища, от които над 150 максимално покриват заложените критерии.

Ученици от гимназия "Христо Ботев"-Дупница бяха част от Деня на световните данни

Бяха наградени седем училища от цялата страна. На всички бе връчен плакет и сертификат, както и топки за различни видове спорт. На церемонията от СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница присъстваха директорът Виолета Инкьова и заместник-директорът Георги Янев, заедно с трима от най-активните спортисти в училището: Рая Соколова - 4 клас (художествена гимнастика), Любомир Костов – 7 клас (футбол) и Анна Дамянова - 10 клас (волейбол).

При приемането на отличието г-жа Инкьова подчерта, че СУ „Св.Паисий Хилендарски“ мотивира своите възпитаници да бъдат активни в спортните инициативи, защото спортът е здраве, дисциплина и отговорност.
РУО- Кюстендил