Марек е на точка от Б група. Румен Стоянов хвали кмета Чимев
Марек е на точка от Б група. Румен Стоянов хвали кмета Чимев / Маргарита Петрова, архив
Румен Стоянов за битката с "Бистришките тигри"
64291
Румен Стоянов за битката с "Бистришките тигри"
  • Румен Стоянов за битката с "Бистришките тигри"

Минимум една точка от последния двубой в Югозападната "В" група е необходим на "Марек", за да спечели място в професионалния футбол. Дупничани не се дадоха на "Витоша"- Бистрица- 0:0 и разликата между двата тима остана 3 точки, кръг преди края. "Марек" посреща "Сливнишки герой", а "Витоша" гостува на "Перун" в Кресна.
"Мачът премина във футболно отношение, така както ние искахме. Изцяло съм доволен от футболистите, които играха. Това ни бяха задачите, възпрепятствани бяхме само от хората, които обслужваха мача. Те бяха дошли с мисия. Абсолютно неадекватни и идиотски отсъждания. Предстои ни мач, от който да вземем минимум точка, за да влезем в професионалния футбол. Няма да ни е леко, но на нас никога не ни е било леко, за разлика от нашите конкуренти", каза старши треньорът на "Марек" Румен Стоянов, в интервю за спортната рубрика на Дарик- Кюстендил- "На страт". Той допълни, че би се учудил, ако се стигне до обединение на "Витоша" и "Сливнишки герой", каквито слухове вървят. "Но е въпрос на преценки, всичко е възможно. Сливнишки герой играе честно, всеки мач за себе си", каза още Стоянов.
Старши треньорът на "Марек" коментира и подкрепата за отбора на община Дупница и кмета Методи Чимев. "Това което прави кмета е достойно за уважение. Този човек направи всичко по силите си и над това, за да го има "Марек". Само хубави неща мога да кажа за кмета. Аз го познавам от началото на тази спортна година, няма нещо, което е обещал и да не го е изпълнил. Всички хора в "Марек" са горе- долу такива и на това се крепим. Сериозност и професионализъм, това е "Марек". Борим се с футболни средства и кой каквото може осигурява, за да го има отбора", заключи Стоянов.
В другите мачове от предпоследния кръг:
ОФК Пирин (Благоевград) - Велбъжд (Кюстендил) 1:0
Места 2005 (Хаджидимово) - Оборище (Панагюрище) 0:1
Сливнишки герой (Сливница) - Струмска слава 1927 (Рад.) 1:0
Рилски спортист (Самоков) - Перун (Кресна) 2:3
Витоша (Долна Диканя) - Септември (София) 5:0
Миньор (Бобов дол) - Чепинец (Велинград) 0:1
Ботев 1921 (Ихтиман) - Германея (Сапарева баня) 0:1