Мая Манолова: Ремонтът на балнеосанаториума започва догодина
Мая Манолова: Ремонтът на балнеосанаториума започва догодина / Дима Кирилова,Дарик радио

600 000 лв. са разписани в Министерството на здравеопазването в последните работни дни на годината за ремонт на Балнеосанаториума в Кюстендил, информира депутатът от БСП и зам . председател на НС Мая Манолова.

"Така първият ремонт, който ще се случи догодина в Кюстендил е на Балнеосанаториума, плюс пари от собствени приходи ще има около 1 000 000 лв., с които ще бъде направена реконструкция там, плюс парите за енергийна ефективност от фонд "Козлодуй" означава, че ще имаме един съвременен комплекс, където ще могат да идват жителите и гостите на Кюстендил. В последните работни дни министерството на спорта разписа 100 000 лв. за спортната база в Кюстендил, така че започва и ремонта на тенис кортовете, и на залата в комплекс "Осогово". Министър Чобанов и премиерът Орешарски обещаха 730 000 лв. за минералната вода, която ще бъде отведена до общинския хотел, което ще освободи ресурс от капиталовите разходи за догодина на общината и очаквам общинските съветници и кмета Петър Паунов да решат, че останалите пари за капиталови разходи ще отидат по селата в община Кюстендил. Обещала съм на кметовете и кметските наместници да се случи по нещо важно за съответното село догодина.

Надявам се община Кюстендил да е готова с проекти и този за римската стена да е от първите внесени за финансиране от фонда за регионално развитие, който разполага с 500 000 000 лв. Ако общината е готова, финансирането ще се случи още в първите месеци на следващата година. Аз не съм като предшествениците ми от ГЕРБ, които обещаваха пари, които никой не видя. Тези пари са, за да се случи нещо реално в общината, ще са във вид на ремонтирани улици, спортна база, инфраструктура", заяви Манолова.

"Изпращам с удовлетворение 2013 г. и не само, заради изборите през месец май, които спечелихме в Кюстендилска област, а и заради това което свършихме през последните месеци. Държа да кажа, че голяма част от предизборните обещания са изпълнени и като законодателни инициативи, защото съм внесла 10 законопроекта, част от които реализират нашите обещания. Това са промените в кодекса за социално осигуряване, намалението на таксата за посещение на личен лекар на пенсионерите на 1 лв., два закона за борба с младежката безработица, които ще дадат шанс за работа на 70 000 млади хора още догодина. Внесох изборния кодекс и се надявам като бъде приет да осигури честни избори", заяви още депутатът от БСП и зам.-председател на НС Мая Манолова.