Манолова не очаква проблем с парите за стадион Осогово, ще има средства и за Овчарци
Манолова не очаква проблем с парите за стадион Осогово, ще има средства и за Овчарци / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Заместник- председателят на Народното събрание Мая Манолова не очаква проблем с финансирането на проекта за ремонтна спортен комплекс "Осогово", който предвижда подмяна на външната лекоатлетическа писта и закритата вътрешна писта.
"Нямам никаква причина да мисля, че това няма да се случи. Министърът на спорта си държи на думата. След като е започнало финансирането на този проект, то ще приключи до края на тази календарна година.
Използвам случая да й благодаря за разбирането, защото тя се ангажира с финансиране на изграждане на съблекални и ремонт на стадиона в Овчарци. В това село в неделя престоят кметски избори. Хората поставиха проблема, че тези пари отдавна са обещавани, така че и това ще бъде финансирано", коментира депутатът Мая Манолова. Тя бе категорична, че Правителството е с лице към проблемите и в малките общини и в селата.
"Това е и смисъла на нашата предстояща обиколки по селата. За да получим финансиране за решаване на един или друг проблем, първо трябва да сме наясно с проблема и второ да поискаме пари за решаването му", заключи Манолова.

Областният управител Иван Каракашки поясни, че спортните клубове ще трябва отново да кандидатстват пред Министерството на спорта за финансиране през тази година на останалата част от проекта. В края на 2013 година бяха отпуснати близо 100 000 лв., които ще се използват за тенис кортовете на комплекс "Осогово".