Махат сергиите от пл. 1- ви май, Гаровия площад и по главната Цар Освободител
Махат сергиите от пл. 1- ви май, Гаровия площад и по главната Цар Освободител / netinfo

  Всички преместваеми съоръжения на площад "1- ви май" ще бъдат премахнати.

  "Договорите за сергиите са изтекли или са подновени от предишното ръководство без търг. Това е битака на нашия град. Вечер и рано сутринта площада става бунище", заяви директорът на ОП "Пазари и паркинги" Ана Томова.

  "Ще възстановим старият облик на площада, с градинката и фонтана. Ще останат само постоянните сгради, които ще се пребоядисат", допълни главния архитект Мая Кожухарова.

   Ще бъдат премахнати и всички сергии за продажба на зеленчуци по главната улица "Цар Освободител", съобщиха от общината. Има издадени предупреждения за сергиите пред блок "3- А" и пред черквата "Св. Мина".

  Изчистен от преместваеми съоръжения ще бъде и Гаровия площад.

  "След 2001 година всички обекти, които не са получили траен статут трябваше  да бъдат премахнати. Такъв статут имат само- "АВС" и "Трите лъва" на Колушко дере, и кафе- аперитивите пред входа на Балнеосанаториума и стадион "Осогово"", коментира главният архитект.

  "Кюстендил е града с най- ниски наемни цени в България", заяви старши експертът "Контрол по строителството"- Емил Кирилов. Той допълни, че на общината се дължат 14 000 лв. от неплатени наеми. Има търговци, които не са плащали за 13 месеца.