Кюстендилските каратеки се завърнаха без медал от ЕП в Сърбия
Кюстендилските каратеки се завърнаха без медал от ЕП в Сърбия / Личен архив

Джулия Сотирова е състезателят по карате от кюстендилските клубове, който се представи най- добре на Европейското първенство в Нови Сад, Сърбия. Представителката на "Шурикен" постигна победа в първия кръг над австрийка с 1:0 точки, но отстъпи във втория с 1:4 точки от сръбска състезателка. "Момичето от Сърбия обаче загуби на полуфинал и не можа да изтегли Джули в репешажите", каза нейният треньор Емил Димитров.

Минимална загуба с 2:3 точки от холандец, в равностоен мач, лиши Веселин Димитров от възможност да се бори за медалите на първенството. "Съперникът му  е бронзов медалист от европейското миналата година и е 5- ти на световното първенство. Веско бе и по- малък от съперниците си, които са 2 години по- големи от него- младежи до 21 години", допълни Емил Димитров.

Веселин Димитров и Оливера Асенова от "Шурикен" вече се подготвят за участието си в републиканското първенство за мъже и жени в Троян, на 26- ти февруари. Голяма група от клуба пътува на 27- ми за участие в международния турнир в Лесковац, Сърбия. През 2010 година "Шурикен" спечели купата за директен победител в турнира.

Антония Станкова от "Дарис" загуби в първия кръг на Европейското първенство в Нови Сад от състезателка от Холандия с 3:7 точки. Загуба при първото си излизане на татамито регистрира и Мария- Десислава Плачкова от "Мак Доналд", като отстъпи на представител на Великобритания.

Българските национали спечелиха 1 златен медал, за първи път при жените. Шампион стана Адрияна Ганева.

"Тренирал съм това талантливо момиче в "Левски", а тя иначе е от Плевен", каза треньорът на "Дарис" Борислав Иванов.