Кюстендилецът Виктор Тасков отстъпи само на световен шампион на Турнир Пловдив
Кюстендилецът Виктор Тасков отстъпи само на световен шампион на Турнир Пловдив / Виктор Тасков

Кюстендилецът Виктор Тасков се класира на престижното 2- ро място на силния "Турнир Пловдив", организиран от Българската федерация по културизъм и фитнес. Той участва в категория "Мъжка Физика до 178 см.".

Кюстендилецът Виктор Тасков отстъпи само на световен шампион на Турнир Пловдив
netinfo

"Турнирът беше много силен, защото за разлика от предходни години, тази година победителите печелят квота за Европейско първенство в Санта Сузана, Испания. В моята категория имаше 18 състезателя, сред които беше и Световният шампион Валентин Петков. На финала останах срещу него, но не ми достигна опит, за да успея да го победя. Горд съм от себе си и съм доволен от формата, която показах. Продължавам напред без да се замислям. Благодаря на всички, които ме подкрепяха, на моето семейство и приятелите най - вече, защото тяхната любов ми помагаше в трудни моменти", каза в интервю за Дарик Виктор Тасков. Той се подготвя от треньора Николай Стоянов, в клуб "Трек"- София.

Кюстендилецът Виктор Тасков отстъпи само на световен шампион на Турнир Пловдив
netinfo

Виктор Тасков има бронзов медал от Държавното първенство, в категория "Мъжка физика до 174 см.". Той тренира от 4 години, като започва със Стрийт фитнес, а едва от 2 години е в залата и се подготвя за състезания. Той е студент в УНСС, 4- ти курс на специалността "Маркетинг".
"Спортът ме измъкна от лоша среда, в която бях попаднал. Важното е да попаднеш на правилния треньор и да се развиваш, без да подлагаш здравето си на риск", коментира Виктор Тасков пред Дарик.