Кюстендил
Кюстендил
Концерт на група „Kutsi Merki”-Канада ще се състои в Кюстендил. Те ще представят джаз изпълнения на български фолклор, с участието на ТФ „Партньори-Кюстендил”. Организира - Община Кюстендил.

Концерт на рок група „Rusty Strings” и Китарна школа „Скерцо"

"Куци Мерки" се изявява както чрез традиционните български стандарти,
така и с оригинални композиции, импровизирайки върху основата на звуци от Източна Европа с елементи на северноамериканския джаз. Може да се убедите, че основаният в Монреал състав „Куци Мерки“ e опит за изграждане на нова традиция върху напрежението между тези два музикални стила. 

Тромбонистът и лидер на групата Етиен Лебел изразява своята новаторска артистична индивидуалност в различни музикални проекти. Като музикален пионер той основава „Куци Мерки“ след пътуването си до Варна, България през 2014 г.

След наградата Златен квартет, Струнен квартет Фрош изнесе концерт в Кюстендил

Първият, който се присъединява към него, е Матю Ланглоа. Той изучава класически и джаз саксофон, чрез които развива страст към другите култури, водеща го да изследва фламенкото и българската музика. На китарата Джеф Мозли не оставя никого безразличен с енергичното си и умело джаз изпълнение. 

Музиката на „Куци Мерки“ произвежда хармония с плашеща интензивност и звучи различно от всичко, което някога сте срещали.