Комисар Джоглев: Райчо Омерски върна доверието в полицията в Дупница
Комисар Джоглев: Райчо Омерски върна доверието в полицията в Дупница / Влади Владимиров, архив

"Поставям добра оценка за работата на главен инспектор Райчо Омерски като началник на РУП Дупница. За тази 1,7 година, той се представи достойно и се справи с основните задачи поставени пред него", това заяви в интервю за Дарик директорът на ОД МВР-Кюстендил, комисар Георги Джоглев. Омерски беше избора на Джоглев за началник на управлението в Дупница.

"Райчо Омерски пое управлението в момент, в който обществото нямаше доверие в полицията в Дупница, във вестниците се пишеше за второ РПУ, за братя Галеви и Консултативния съвет. Той успя да вдигне доверието в управлението, подобри работата по жалбите на гражданите. Противодейства успешно на криминалната престъпност, беше разбита група за трафик на исторически ценности и оръжия, неутрализираха се сем. Николови- Лапачите при борбата с разпространението на наркотици и г-жа Фролошка при пресичането на лихварската дейност в района", коментира Джоглев.

Новият началник на РУП-Дупница  Борислав Динев има основна задача по структурирането на Охранителна полиция и мотивирането на състава за по-добра работа. До една седмица той трябва да представи пред комисар Джоглев план за работата си и предложения за нови началници на КАТ-Дупница и Охранителна полиция, след рапортите за напускане на досегашните Вуковски и Стойков.