Коалиция Кюстендил и Петър Паунов намаляват драстично патентния данък за малки семейни хотели
Коалиция Кюстендил и Петър Паунов намаляват драстично патентния данък за малки семейни хотели / netinfo

Коалиция "Кюстендил", с кандидат за кмет Петър Паунов предлага драстично намаление на патентния данък, с който се облагат малките семейни хотели, категоризирани с 1 и 2 звезди.
"Тази мярка е част от стратегията ни за връщане на славата на Кюстендил като балнеоложки център и е с цел стимулиране на местния потенциал за развитие на туризма. Досега за стая в тези места в центъра на града се събираше годишен данък в размер на 220 лв. Нашето предложение е от следващата година данъка да бъде 25 лв. за 1 година. Така в семейство с хотел от 10 стаи ще остане икономия в размер на 1950 лв. от намалението на данъка. Така ще се създаде възможност за повече семейства, които имат свободни стаи да развиват малък семеен бизнес, като ги предоставят на гостите на града", коментира кандидатът за общински съветник от Коалиция "Кюстендил" Мая Станойкова.
За времето на последните 8 години, от както екипът на Петър Паунов е в община Кюстендил са регистрирани 22 обекта за нощувка, между 1- 3 звезди, без да е закрит нито един, с 225 легла, без да се брои парк- хотел Кюстендил.
"Във времето на най- тежката икономическа криза ние сме умножили броя на леглата в честни хотели, с 1 , 2 и 3 звезди. Предстои откриването на туристически информационен център, който е във връзка с квартирното бюро. Всъщност ставката която предлагаме с колегите е минималната позволена по закон, ако можехме да не ги облагаме, ние нямаше изобщо да облагаме дори от следващата година. Нашето решение е, че те трябва да бъдат сложени на минималната ставка, за да може по най- облекчените условия финансови и съгласно Закона за туризма, да се регистрират тези една и две звезди за да можем да приемем поток, който да бъде от всякакъв вид потенциални гости на нашия град", коментира кандидатът за кмет на Коалиция "Кюстендил" и досегашен кмет Петър Паунов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!